Moslima

Opweg naar het geslaagde huwelijk

Ik wil trouwen islam

Wanneer we Allah roepen, is het belangrijk om te weten dat jij ook je rol hebt. Wat wil je? je wilt trouwen. Dus je maakt een dua “Ooh Allah, schenk me een goede partner” maar je hebt niet eens de moeite gedaan om te zoeken naar iemand. Je hebt niemand. Je gelooft zoals vele families dat een vrouw lekker achterovergeleund hoeft te wachten op een aanzoek terwijl niemand weet dat je beschikbaar bent, Subhanallah. Mensen groeten je dagelijks niet wetend wat er gebeurd. Je vader spreekt nooit met vaders die zonen hebben voor een mogelijk huwelijk. Het is de verantwoordelijkheid van je vader om je te laten huwen. Het is erg gemakkelijk om lekker af te wachten met de ordinaire zin: “je partner is al voorbestemd, hij zal voor je zoeken en naar je komen met de wil van Allah”

Weet je wat? het zal vast voorbestemd zijn dat jij je partner pas in het hiernamaals zult tegemoet komen. Moge Allah ons goedheid op het dunya schenken, zowel in het oneindige Jannah. Maar als we hier zitten en we willen een partner, doe er dan wat aan! Zeg de naam van Allah, vraag de hulp van Allah maar ga actief opzoek naar huwelijkskandidaat. En dit is iets dat we vaak vergeten, er zijn genoeg gevallen waarin mensen klagen dat hen ouders maar blijven roepen: “doe dua en alles komt goed” hoe kun je blijven roepen doe dua en blijven klagen bij Allah terwijl de deuren allang geopend zijn door Allah? Allah heeft je een wil gegeven en je wilt het niet eens gebruiken.

Als je bijvoorbeeld zou willen leren auto rijden, is het toch ook niet genoeg om gewoon af te wachten en te roepen, ooh Allah breng me daar. Oh Allah breng me daar, oh Allah ik smeek je om me daar te brengen! Ooh Allah ik schenk aan goede doelen, breng  me daar! Ik heb zoveel gegeven Oh Allah breng me daar! Je moet de motor opstarten en je moet rijden, zo simpel is het.

Maar soms realiseren we ons niet dat we in het leven het tegenovergestelde gebruiken als we andere doelen willen bereiken, waarom? Dit was een typisch logica over hoe je moet leren rijden. Allah gaf je de auto, Allah gaf je de energie, je hebt je rijbewijs, je weet waar de plek is, hoe durf je dan nog te klagen bij Allah. Het is jouw verantwoordelijkheid omdat je geen actie neemt. Maar Als een persoon geen energie heeft, als de persoon een handicap heeft en niet eens in staat is te bewegen dan is het inderdaad terecht om Allah te blijven smeken. Want degene die dan komt is rechtstreeks van Allah swt. Maar dit is niet bij ons alle het geval, dus als je het vermogen hebt, ga er dan voor! Moge Allah ons alle goedheid schenken.

It is main inner container footer text