Moslima

Opweg naar het geslaagde huwelijk

Moslim date en trouwen hetzelfde?

Voordat moslims in deze tijd trouwen, hebben ze voordat ze Tawbah en religieus werden al hier en daar wat films gezien. En denken te weten wat liefde en een huwelijk inhoudt. Broeders komen naar de imam  toe, “ik moet trouwen” Alsof ze denken dat wanneer ze trouwen dat alle verleidingen zullen verdwijnen. En het leven gaat een sprookje worden, en we gaan “samen de koran lezen” het gaat een spirituele ervaring worden toch? Er is waanzinnig idee over hoe geweldig het huwelijk werkelijk is. Degene die al getrouwd zijn zullen zich vast rot lachen nu. Vaak loop je tegen een dikke muur aan, want achteraf gezien blijkt het huwelijk anders te zijn dan de media ons doet geloven.

Het moderne idee over liefde en kameraadschap tussen de man en vrouw, het idee daarvan is gebaseerd op daten. En daten betekend je hebt alle plezier en wanneer het moeilijk wordt loop je weg. Dat is wat daten is, toch? Wanneer broeders en zusters aan trouwen denken vergelijken ze dat vaak met daten. Maar weet je er is veel meer binnen een huwelijk dan daten toch? er zijn rekeningen, de moeilijkheden, en je moet leren leven met de andere persoon, je doet dingen op je eigen manier en de ander ook, kortom je leeft niet meer voor jezelf. In het begin houdt je teveel van haar en zeg je niets, ik kan dit wel aan. Maar een aantal jaren later, begint het zich op te stapelen, dit gebeurd niet tijdens het daten omdat je dan naar de volgende persoon skipt.

De ware intentie achter het huwelijk
Een huwelijk is een serieuze belofte. De term in de koran is erg sterk. Ihssan in het Arabisch is een woord gebruikt om iemand binnen een fort te brengen. Zoals een militair camp, het idee erachter is dat er een aantal vijanden in de buitenwereld zijn. Wanneer je binnen het fort bent dan ben je veilig. Dus vrouwen worden verteld dat ze binnen het kamp moeten blijven, ter bescherming. En wie beschermt ze? de man doet dat. Voor alles, van verdrietigheid, tot moeilijkheden, tot schaamteloosheid in termen van onwetendheid, hij geeft ze onderwijs.

Hij beschermt haar op iedere mogelijke manier. En degen die wilt trouwen, Allah beschrijft hem als ” er zijn mannen die de intentie hebben een vrouw dit fort te brengen, in hen bescherming, om een familie te beginnen, niet alleen omwille hen verlangens” Mussafih is iemand waarvan de hormonen een persoon overnemen en daarom wilt trouwen. Dus Allah veranderd de gedachtegang over het huwelijk. Maar als je trouwt om de juiste redenen dan heb je een gezonde relatie met je vrouw.

Volg jij je begeerte of Allah?
Als je om de verkeerde redenen trouwt, en de verkeerde zijn: omwille je hormonen. Weet je wat er dan zal gebeuren? je zal een ellendig huwelijk hebben en zal nooit tevreden zijn. En veel moslims hebben dit op de harde manier moeten leren. Omdat de intentie van begin af aan al slecht was, de juiste intentie komt uit de behoefte om een familie te starten, om Allah tevreden te stellen en de goedheid in de maatschappij te verhogen.

Maak je eerst druk over je verplichtingen en leg je vrijheid even opzij. Ik weet dat dit hard aankomt, maar als je dit kunt doen, even goed stil staan wat jij een vrouw kunt bieden.

Kan ik haar een cadeau schenken waar ze al lang op wacht. Wanneer ze bewust een fout maakt, kan ik dan doen alsof ze geen fout maakte? Iasfahu betekent in de koran, wanneer je een pagina bedekt zodat je de vorige pagina niet kunt zien toch? Dus als je vrouw een fout maakt, doe dan alsof je het niet doorhad. In plaats het continue naar voren blijven halen “je doet het weer” Dus verberg haar fouten, en je gaat je eigen verplichtingen vervullen. Dit door hier met een glimlach op te reageren.

Zet je verwachtingen op Allah, hij alleen.

Want als je teveel dingen van je vrouw gaat verwachten. “ze moet voor me zorgen, ik heb fysieke behoeftes, Ik heb emotionele verlangen, ze moet me gezelschappen, ze moet aardiger tegen me zijn,ze moet meer glimlachen als ik thuis kom, in plaats naar me fronten en haar te herinneren dat het eten al klaar had moeten zijn, en de was nog niet gedaan is etc.

Er zijn altijd verwachtingen in ons hoofd. De ware gelovige, van wie verwacht hij iets? De gelovige verwacht van zijn God. Omdat iedereen naast Allah je verwachtingen zal teleurstellen. In de koran, omschreven als: “degen die zoekt, degene die eist is zwak of verzwakt en alles wat hij zoekt is ook verzwakt”  Zolang je dus je hoop in zijn creatie stopt zul je vanzelfsprekend  teleurgesteld zijn. Je hebt hoop in je baas dat je promotie op werk zult krijgen, dit zal niet gebeuren. Je plaatst hoop in een vriend die zal komen, dat hij je komt ophalen. En uiteindelijk komt hij te laat. Stop dus met het hopen en je verwachtingen zetten in de creaties, Allah wilt namelijk dat wij leren om onzen hoop in hem plaatsen. En wanneer deze houding is ontwikkeld. Wanneer je deze houding eigen maakt (en geen verwachtingen hebt) dan zul je merken dat wanneer jou vrouw slechts een beetje geeft je heel erg dankbaar zult zijn.

It is main inner container footer text