Moslima

Opweg naar het geslaagde huwelijk

moslima trouwen? Zo maak je een keuze

Wanneer je een moslima wilt trouwen, zijn er een aantal zaken die we in acht te horen nemen. De hadith zegt dat er bepaalde zaken zijn waar mensen naar kijken… Al-mal, sommige kijken naar rijkdom, Al-Jamal, sommige kijken naar schoonheid, Al-hasab , sommige kijken naar status.

En sommige kijken naar Nasab, wat staat voor de cultuur van de persoon. En sommige kijken naar de deen en religie van de persoon. Veel mensen begrijpen de boodschap niet, als de hadith luid: wordt succesvol door degene met religie, deen en karakter te kiezen.

In een overlevering zegt de profeet saw: wanneer iemand een aanzoek doet waarvan het karakter en geloof u aan staat huw ze dan. Wat betekent dat wanneer het level van deen hetzelfde of iets beter dan die van jouw is, dat de vader een goede kans heeft dat zijn dochter gelukkig zal zijn in het huis waar ze zal wonen.

Dus waarom is het wanneer het om uiterlijk gaat dat sommige denken dat je binnen de islam niet naar die zaken mag kijken? dat is verkeerd. De hadith heeft niet gezegd kijk niet naar uiterlijk, de hadith zegt: wanneer een kandidaat aan alle punten voldoet laat dan je keuze vallen op degene met de meeste de deen. Wanneer een vrouw aan alle punten voldoet maar haar uiterlijk er net mee door kan (niet overtreffend) dan zal dit nog weleens de vrouw kunnen zijn die jouw het oneindige geluk intrekt.

Moge Allah jouw een goede godvrezende vrouw schenken. Ameen.

It is main inner container footer text