Moslima

Opweg naar het geslaagde huwelijk

moslima zoekt man, waar naar te kijken?

Is er iets in de Koran of de Soenna die de vrouw verteld hoe ze de juiste man moet uitkiezen? En waar ze naar zou moeten kijken? absoluut. En ik ga je in sha allah een paar van de richtlijnen geven.

Zusters, als je naar de mr right zoekt, zoek dan een man die goed voor zijn familie is. Een man die goed voor zijn moeder, vader en zussen is. Waarom? Omdat de profeet (saw) vertelde heeft dat de beste onder ons degene zijn die het best voor hen familie is. Sommige geleerde zijn het erover een dat dit meer op de man gericht is, omdat hij degene is die de familie leidt. Het is zijn verantwoordelijkheid om voor de familie te zorgen, dus het is erg belangrijk voor hem om het liefst, verantwoordelijkste voor zijn eigen familie te zijn.

Wees er dan zeker van hoe hij zijn familie behandeld, zijn moeder en zijn vader. Hoe praat hij tegen hen? wat voor relatie heeft hij met ze? Behandeld hij zijn familie als dichtbestaande of behandeld hij ze als onbekende? Helpt hij binnen het huis, is hij een persoon die zelf de verantwoordelijkheid neemt of nemen zijn ouders de verantwoordelijkheid over hem? Kijk naar al deze kleine dingen. Want ze zullen je vertellen dat als hij verantwoordelijk voor zijn eigen familie is dat hij je kan verzekeren dat hij verantwoordelijk voor jouw zal zijn. En al je rechten zult vervullen als jullie samen wonen.

Nummer twee, je wilt zoeken naar een man die verantwoordelijkheid op elk gebied draagt. Is hij financieel verantwoordelijk. Kan hij alle behoefte vervullen die nodig zijn om een gezond leven te leiden? Kan hij je onderdak bieden, de rekeningen betalen en voor de kinderen zorgen? Dit is waarom de profeet ons een keer vertelde dat als de persoon: fysiek, emotioneel en intellectueel in staat is om voor een familie te zorgen, dan zou je hem kunnen trouwen. Dus zusters wees er zeker van dat hij zijn zaakjes in orde heeft en hij in staat is om met alle emoties van een vrouw om te gaan. Alle uitdagingen die een huwelijk zal treffen, wees er zeker van dat hij volwassen genoeg is om ze te handelen.

Nummer drie zusters, je wilt een man met een bepaalde jaloezie. In andere woorden: Als hij je ziet dan wilt hij jouw voor zichzelf. Hij wilt je niet met andere delen. En wat bedoel ik daar mee? Als jij alleen buiten loopt en je voelt je ongemakkelijk, dat andere naar je kijken, dat andere mannen naar je toe komen en je aanspreken, dan wil je de man die er is om je hiervoor te beschermen. Om ervoor te zorgen dat jij veilig bent, om ervoor te zorgen dat in welke situatie jij je bevindt, jij je gemakkelijk voelt. Dus je wilt een man die je beschermt op elke aspect in je leven. Als jij je ongemakkelijk voelt in een bepaalde situatie, bijvoorbeeld in het huis van vrienden en de dingen voelen gewoon niet goed.Dan wil je de man die naar je luistert en met je praat en je op je gemak stelt.

In Sha Allah zuster, zul je een goede man treffen. En onthoudt goed dat onzen profeet in een hadith vertelde: “als een goede man je benaderd en hij heeft al deze verantwoordelijkheden, maar je wijst hem af voor onredelijke redenen. Dan ben jij misschien een aandeel van de corruptie van de hele wereld. In andere woorden, die ideologie zal je over brengen op andere en zal alleen maar problemen veroorzaken.

It is main inner container footer text